top of page

Rođen u Senju, veći dio života proveo u Zagrebu, trenutno živi u Berlinu. 

Radio sve i svašta od fizičkog radnika, prodavača karata i vodiča po tvrđavi Nehaj, izbacivača po klubovima i kasinima u zemlji i inozemstvu, tjelohranitelja do vlasnika galerije-antikvarijata, scenarista i dr.

Prozu je objavljivao u književnim časopisima: Quorumu, Književnoj rijeci, Libri liberi, Zarezu, Fantomu slobode, Knjigomatu, Arsu(Crna gora) Apokalipsi(Slovenija) i ostaloj periodici, na internetskim portalima i na Trećem programu Hrvatskog radija. Novinske feljtone je pisao za tjednik Express.​ 


Priče su mu uvrštene u zbornik internetskog natječaja „Ekran priče 02 “, zbornik mladih zagrebačkih pisaca  „Zagrijavanje do 27 “, antologiju „Najbolje hrvatske priče 2005. po izboru Jagne Pogačnik. Zbirka priča "Odlično je baviti se kriminalom" uvrštena je u pregled hrvatske proze o ratu i njegovim posljedicama "Linija razdvajanja" Strahimira Primorca. Uvršten je u hrestomatiju književnih tekstova o  Rijeci  "Rijeka u priči" Danijele Bačić - Karković.

Uvršten u grčku antologiju kriminalističkih priča s područja Balkana "BalkaNoir"(Kastaniotis Editions 2018.)

Za roman "Izbacivači Majke Božje" dobio je nagradu Ministarstva kulture za najbolja književna ostvarenja u 2012. godini.
Pet kriminalističkih radio-drama od kojih tri nastale u suradnji s novinarom Mladenom Stražimirom, igrane su mu na Drugom  programu Hrvatskog radija.

Zajedno s Vladom Bulićem napisao je scenarije za prvu i drugu sezonu kriminalističke dramske serije „Mamutica“.

 Kao storyteller više puta nastupao na Spikignu i Pričiginu. 

​
Objavljene su mu zbirke priča „Sprinteri u labirintu“(Naklada MD, 2005.), i „Odlično je baviti se kriminalom“(Algoritam, 2008.), od kojih je potonju za srpsko tržište objavio LOM, 2009. godine.

Roman „Izbacivači Majke Božje“  objavio je Algoritam, 2012. godine.   

 

Roman "Stvarno je odlično baviti se kriminalom" nastao uvezivanjem, dotjerivanjem i dodavanjem nekoliko poglavlja na gotovo istoimenu zbirku priča, objavljen je u izdanju 24 sata, 2015. godine.  

Za roman " Stvarno je odlično baviti se kriminalom" dobio je nagradu "Balkan Noir" za najbolji hrvatski kriminalistički roman 2015. godine. 

Eksperimentalni roman "Bogovi neona" objavio je Sandorf, 2019. godine.

Roman je uvršten u preglede najboljih hrvatskih knjiga 2019. godine, bio je u više polufinala za nacionalne književne nagrade i u finalu nagrade Europske unije za književnost.

bottom of page